Polgár Ipari Park

Miért Polgár?

5 érv, ami Polgár, mint telephely mellett szól:

#1: Alacsony költségű létesítmények

Kelet-Magyarország és Polgár sajnos átlag fölötti munkanélküliséggel bír. A munkahely teremtés és termelő, logisztikai célú ingatlanfejlesztések támogatva vannak. A Polgár Ipari Park bérbeadásra kínált ingatlanjai is részben pályázati forrásból épülnek, így lényegében egy támogatott bérletet tudunk ajánlani Önnek.

#2: Gyors üzemkezdés

A Polgár Ipari Park 120 000 m2 ingatlanfejlesztési programja gyártó és raktárcsarnokok előkészítését és felépítését jelenti. Az előkészítés a finanszírozási, hatósági-engedélyezési kérdések tisztázását takarja, ezért a bérleti szerződés aláírását követő 5 ónapon belül át tudjuk adni új bérleményét. A működés megkezdését meggyorsíthatja partnereink “interim menedzsment” szolgáltatása: az induláshoz Ön ideiglenesen pénzügyi, mérnöki, munkaügyi specialistákat bérelhet tőlük.

#3: Erős logisztikai támogatás

A Polgár Ipari Park az M3 autópálya polgári lehajtója mellett fekszik. Az M3 Nyugat-Európát a keleti piacokkal köti össze, míg a közeli M30 autópály Dél-Kelet-Európát Szlovákiával és Lengyelországgal. Az Parkban működő Toyota-Tsusho logisztikai szolgáltatásai egy  “just-in-time” típusú működést is lehetővé tehet az Ön cége számára.

#4: Nagy munkanélküliség, fókuszált helyi oktatás

A helyi szakközép iskola, a piaci igényekre reagálva, az informatikai, logisztikai, elektronikai szakma- csoportokat, benne a technikusi képzéseket, tette a fő profiljává. Kelet-Magyarország nagyvárosai, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza Polgártól mind 60 km-en belül esnek, erős mérnöki és gazdasági képzésekkel. A térség álláskeresőinek száma meghaladja a 100 ezret.

#5: Díjnyertes lokáció

2011-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium a megtisztelő “Év Ipari Parkja” címmel tüntette ki a Polgár Ipari Parkot.

A Financial Times fDi Magazine az Észak-alföldi régiót 2010-ben a legígéretesebb befektetési helyszínnek minősítette egész Kelet-Európában.

További információ az InfoGroupról

 

Lokáció

Polgár város az Észak-Alföld Régió egyik kistérségi központja www.polgar.hu. A Polgár Ipari Park Kelet-Magyarországon, az Európai Unió keleti határán található. Az ipari park a mintegy 8.500 lakosú Polgár város külterületén, az M3 autópálya és a MÁV 117-es vasúti pályaszakasza közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

Az ipari park Budapesttől 175 km-re, Miskolc, Nyíregyháza, és Debrecen megyeközpontoktól közel azonos (50 km) távolságra helyezkedik el. A park a közvetlenül mellette elhaladó nemzetközi tranzitútvonalak (V. számú Helsinki folyosó, TEN-T, TINA hálózati elemek) miatt kiváló logisztikai adottságokkal bír, egyben több közép-kelet európai ország (Szlovákia, Románia, Ukrajna) európai uniós kapujaként is szolgálhat.

Környezetről és infrastruktúráról bővebben 

Bérelhető raktár- és könnyűipari csarnokok

A Polgári Ipari Park 120.000 m2 könnyűipari- és raktárcsarnok engedélyes tervével rendelkezik, melyeket 12 év alatt 6 fejlesztési ütemben kívánunk megvalósítani. Az első ütem során megvalósult 6000 m2 raktárépületet a Kühne + Nagel, a 2011. májusban átvett csarnokot a Jabil Circuit bérli. A 4-5 hónap alatt kivitelezett csarnokok mellé gyors start-up-ot támogató szolgáltatásokat biztosítunk

Alaprajz és státuszok 

Kapcsolatfelvétel

Logisztikai program

A saját fejlesztésű raktár- és könnyűipari csarnokok fejlesztése mellett a szolgáltatások folyamatos bővítése és a fejlődő infrastruktúra növeli az ipari park logisztikai szolgáltatásainak komplexitását. Az infrastruktúra- és ipari park-fejlesztési pályázatokon nyert támogatásokkal jelentős beruházásokat sikerült megvalósítanunk.

Bár az ipari park igazi erőssége a közúti áruszállításban rejlik, kiépítésre került az ipari park szívébe benyúló, 500 folyóméter hosszú vasúti iparvágány, mely az Ohát-Pusztakócs- Polgár 117 sz. vasútvonal nyílvonali kiágazása. Ezzel megtörtént a központi vasúti fogadó-/feladótelep lehetőségének a megteremtése. Az intermodalitás szállítmányozás lehetőségét és néhány speciális terméktípus szállítását tettük lehetővé. Továbbá befejeződött a csapadékvíz-elvezetőcsatornarendszer és a szennyvízhálózat fejlesztése, a szomszédos Hortobágyi Halgazdaság elvárásainak megfelelően.

A jelentős kamionforgalommal bíró logisztikai központ számára elengedhetetlen volt az úthálózat fejlesztése is. Így sor került a logisztikai projekt 135 méter hosszú feltáró úttal és járdával való bővítésére, a meglévő úthálózat beruházási forgalom miatt csatornaszemek környékén megsüllyedt részének korrekciójára, az elhasználódott aszfalt kopóréteg felújítására és teherbíró képességének megerősítésére, a szükséges alaprétegi ívkorrekciókkal.

Környezetről és infrastruktúráról bővebben 

Tovább az Alaprajz és státuszok menüpontra 

Értékesítési területek

Az ipari park terültén hosszú távú befektetőknek, telephelyet kereső vállalatoknak értékesítési telkeket is kínálunk. A telkek alapinfrastruktúrája és közműellátottsága közel azonos, emellett a kínálatban találhatóak intermodális szállítmányozásra alkalmas telkek is. A Polgár Ipari Parkban telket vásárolt és betelepült: a Volvo Truck Hungary, a Delta-Truck (Renault kamionforgalmazó és -szervíz), Gyermelyi Zrt.

Tovább az Alaprajz és státuszok menüpontra 

Kapcsolatfelvétel 

Vállalati környezet

Számos elektronikai multinacionális vállalat választotta magyarországi székhelyéül az Észak-Alföldi Régiót. Ennek oka a kamionnal 90-120 perc alatt megközelíthető ukrán, román és szlovák határ. Így adott esetben a polgári logisztikai központból, akár az olcsó ukrán munkaerő is könnyen elérhetővé válik. A régióban jelen van a Jabil Circuit, Bosch, General Electric, National Instruments.

Környezetről és infrastruktúráról bővebben 

Oktatás és munkaerő

A régió oktatása hagyományosan színvonalas, a nagyvárosok 11 felsőoktatási intézményében 85 ezer diák tanul, ugyanakkor jelentős volumenű a szak- és szakközépiskolai oktatás is, több, mint 110 ezer tanulóval. Debrecen és Miskolc országosan is jelentős egyetemekkel, Nyíregyháza pedig főiskolával bír.

Polgár városa oktatási intézményekkel viszonylag jól ellátott, gépipari, vendéglátóipari szakmunkásképzője és gimnáziuma is. A helyi szakközépiskola képzési rendszerét -Polgár Város Önkormányzatának támogatásával- 2012-től az Ipari Parkba már betelepült és potenciálisan betelepülő vállalatok munkaerőigényéhez igazítja. Így 2012-ben elindul a technikusi felsőfokú szakképzés, majd középfokú szinten IT-t és logisztikát is tanulhatnak a diákok.

A munkaerő oldaláról a szükséges tartalékok rendelkezésre állnak. Polgár és térsége Hajdú-Bihar Megye egyik hátrányos helyzetű területe. A térség iparhiányos, a szomszéd megyék nagy munkaadóira utalt.

A kistérség lakóinak több, mint 50%-a a 8.900 lakosú körzetközpontban, Polgáron él. A munkanélküliség Polgáron és közvetlen környékén 15% körüli, azaz mintegy 1.200 fő. Jelentős tartalékot jelent továbbá az ingázók viszonylag magas, 2.000 fős száma is. A keresőképes lakosság összetétele kor és képzettség tekintetében igen kedvező, hiszen viszonylag magas a 30 év alatti fiatalok aránya és jelentős mértékben áll rendelkezésre viszonylag jól képzett, olcsó munkaerő. A régió munkavállalóinak átlagbére 20%-kal alacsonyabb az országos átlagnál.

Környezetről és infrastruktúráról bővebben 

Támogató önkormányzat

Polgár Város Önkormányzata minden vállalat betelepülését segíteni kívánja azzal, hogy egy dedikált ügyintéző segíti és gyorsítja az engedélyezési - és adminisztrációs folyamatot. A városi vezetőse lehetőségeit kimerítve támogatja az ipari parkot, a már említett közös szakképzési program is az önkormányzat nyitottságát és üzletbarát magatartását bizonyítja.

Bővebben

Elhelyezkedés

Bővebben

Fotótár